Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska 6

Delprov

 

Kursprovet i Engelska 6 för gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning består av tre delprov. Provet ska ses som en konkretisering av läroplanens kunskapssyn och av språksynen i ämnesplanen. Detta innebär bland annat att eleverna i provet ska ges tillfälle att visa så många sidor som möjligt av sin engelska språkförmåga. Samtliga delprov är därför obligatoriska.

Delprov A ‒ Focus: Speaking

Delprov A ‒ Focus: Speaking avser pröva muntlig produktion och interaktion, dvs. förmåga att formulera sig och kommunicera på engelska i tal. Delprovet genomförs som ett samtal, företrädesvis mellan två elever, utifrån en given uppgift som handlar om att uttrycka, utveckla och diskutera ett innehåll på egen hand och i samspel med andra.

Delprov B ‒ Receptive Skills, Focus: Reading och Focus: Listening

Delprov B1 ‒ Focus: Reading avser pröva reception med fokus på läsförståelse, dvs. förståelse av skriven engelska samt förmåga att tolka innehållet och därmed förmåga att läsa på olika sätt och med olika syften. Underlaget är autentiska texter av olika slag hämtade från delar av världen där engelska används. I uppgifterna finns olika typer av flervalsfrågor samt frågor till vilka eleven själv ska formulera ett svar.

Delprov B2 ‒ Focus: Listening avser pröva reception med fokus på hörförståelse, dvs. förståelse av talad engelska samt förmåga att tolka innehållet och därmed förmåga att lyssna på olika sätt och med olika syften. Underlaget är talat språk, även med viss social och dialektal färgning, och till största delen autentiska program från olika delar av världen där engelska används. I uppgifterna finns olika typer av flervalsfrågor samt frågor till vilka eleven själv ska formulera ett svar.

Delprov C ‒ Focus: Writing

Delprov C ‒ Focus: Writing avser pröva skriftlig produktion och interaktion, dvs. förmåga att formulera sig och kommunicera på engelska i skrift. Delprovet handlar om att, utifrån en given uppgift, skriva en text med ett visst syfte och en viss mottagare där eleven uttrycker, utvecklar och diskuterar ett innehåll.

I Engelska 6 ingår ett förberedelsematerial, Preparation Material, och en förberedelselektion ska genomföras cirka en vecka före provtillfället.

 

Ytterligare information finns på Skolverkets hemsida under Beställning och hantering av nationella prov. Där finns även informationsbrevet till eleverna.

 

Nästa sida

Genvägar NAFS

Kontaktpersoner

Ansvarig för kursprovet i Engelska 6 gymn.

Sofia Nilsson (e-post)
telefon: 031-786 26 10

Övrig kontaktperson

Marianne Demaret (sekr.)
telefon: 031-786 24 42

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?