Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska 7

Våren 2017 publiceras ett kursprov som prövar reception, interaktion och produktion. Syftet med provet är att stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning. Provet är inte obligatoriskt. Det kommer att publiceras i Skolverkets Bedömningsportal

Kursprov i engelska 7

Det muntliga delprovet

Det muntliga delprovet är inte tidsbundet och finns tillgängligt från den 6 mars 2017.

De receptiva och skriftliga delproven

De receptiva och skriftliga delproven kan genomföras tidigast den 30 mars 2017. De skolor som genomför dessa delprov under dagen den 30 mars får bästa förutsättningar för tillförlitliga provresultat. Elev- och lärarmaterial kommer att finnas tillgängliga för lärarna från och med kl. 8.00 den 27 mars 2017. Eftersom provet inte är obligatoriskt finns det föreslagna datumet 30 mars för de receptiva och skriftliga delproven inte med i föreskrifter om provdatum och listor över provdatum för nationella prov.

För att få åtkomst till provet krävs inloggning. Det är rektorn som förser lärare med inloggningsuppgifter till bedömningsportalen.

Förberedelser inför genomförandet

Genomförandet av kursprovet kräver vissa förberedelser. Alla delar innehåller till exempel material som behöver skrivas ut och kopieras, en del med fördel på olikfärgat papper. För hörförståelsen Focus: Listening och för Focus: Writing finns ljudfiler som antingen behöver laddas ner och sparas på en dator för uppspelning vid provtillfället, eller laddas ner och brännas över till det antal cd-skivor som skolan har behov av. För att undvika tekniska problem rekommenderas inte att ljudfilerna spelas upp direkt via nätet.

Observera att materialet omfattas av sekretess och måste hanteras därefter. Nedladdade filer och cd-skivor måste raderas eller förstöras efter genomförandet av provet. Se till att material inte sparas ner på datorer som eleverna har tillgång till.

Förslag på schemaläggning

08.10-09.40 (90 min) Reading
Rast 20 min  
10.00-10.50 (50 min) Listening
Rast 10 min  
11.00-11.40 (40 min) Usage
Lunchrast 60 min  
12.40-14.50 (130 min) Writing

Mer detaljerad information om hur genomförandet kan organiseras finns i lärarinformationen som publiceras i samband med materialet för delprovet Focus: Speaking den 6 mars 2017.

Alternativt kursprov

Våren 2016 publicerades ett kursprov som fortfarande finns tillgängligt här i bedömningsportalen. Provet omfattas av sekretess och är inte ett övningsmaterial utan kan användas som ett alternativt kursprov till det kursprov som publiceras vårterminen 2017. Det kan även användas som kursprov på höstterminen om kursen i Engelska 7 avslutas på höstterminen. Det är viktigt att provmaterialet enbart används så som det är avsett, nämligen som kursprov vid slutet av kursen.

 

Genvägar NAFS

Resultat - Kursprovet vt 2016

Rapport om kursprovet i Engelska 7

Kontaktpersoner

Iani Hoff (e-post)
telefon: 031-786 37 96

Övrig kontaktperson
Marianne Demaret (sekr.)
telefon: 031-786 24 42

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?