Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska 7

Våren 2018 publiceras ett nytt kursprov som prövar reception, interaktion och produktion. Syftet med provet är att stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning. Provet är inte obligatoriskt. Det kommer att publiceras i Skolverkets Bedömningsportal

Kursprov i engelska 7

Det muntliga delprovet

Det muntliga delprovet är inte tidsbundet och finns tillgängligt den 5 mars 2018. Samma datum publiceras häftet Lärarinformation.

De receptiva och skriftliga delproven

De receptiva och skriftliga delproven kan genomföras tidigast den 12 april 2018. De skolor som genomför dessa delprov under dagen den 12 april får bästa förutsättningar för tillförlitliga provresultat.

Elevmaterialet kommer att finnas tillgängliga för lärarna från och med kl. 8.00 den 9 april 2018. Eftersom provet inte är obligatoriskt finns det föreslagna datumet 12 april för de receptiva och skriftliga delproven inte med i föreskrifter om provdatum och listor över provdatum för nationella prov.

För att få åtkomst till provet krävs inloggning. Det är rektorn som förser lärare med inloggningsuppgifter till bedömningsportalen.

Efter 2018 publiceras inga fler kursprov för Engelska 7.

Förslag på schemaläggning den 12 april 2018

Focus: Reception & Usage och Focus: Writing genomförs med fördel under samma dag. Observera att Focus: Writing och Reading är integrerade och därför måste genomföras vid samma tillfälle och i den nedan föreslagna ordningen.

08.15 – 09.55 (100 min) Focus: Reception & Usage - Reading
Rast 15 min  
10.10 – 12.10 (120 min) Focus: Writing*
Lunchrast 60 min  
13.10 – 14.00 (50 min) Focus: Reception & Usage - Listening
Rast 15 min  
14.15 – 14.55 (40 min) Focus: Reception & Usage - Usage

* Focus: Writing är integrerad med Focus: Reception & Usage - Reading

Förberedelser inför genomförandet

Genomförandet av kursprovet kräver vissa förberedelser. Alla delar innehåller till exempel material som behöver skrivas ut och kopieras, en del med fördel på olikfärgat papper. För hörförståelsen Focus: Listening finns ljudfiler som antingen behöver laddas ner och sparas på lämpligt sätt (t.ex. på cd-skivor) för uppspelning vid provtillfället. För att undvika tekniska problem rekommenderas inte att ljudfilerna spelas upp direkt via nätet.

Observera att materialet omfattas av sekretess och måste hanteras därefter. Nedladdade filer och cd-skivor måste raderas eller förstöras efter genomförandet av provet, alternativt, vid planerad återanvändning, förvaras på ett sådant sätt att sekretessen upprätthålls. Se till att material inte sparas ner på datorer som eleverna har tillgång till.

Mer detaljerad information om hur genomförandet kan organiseras finns i lärarinformationen som publiceras i samband med materialet för delprovet Focus: Speaking i mars 2018.

Alternativt kursprov

Våren 2016 och 2017 publicerades kursprov som fortfarande finns tillgängliga i bedömningsportalen. Proven omfattas av sekretess och är inte övningsmaterial utan kan användas som alternativa kursprov till det tredje och sista kursprovet, som kommer vårterminen 2018. De kan även användas som kursprov på höstterminen om kursen i Engelska 7 avslutas under höstterminen.

Det är viktigt att provmaterialet enbart används så som det är avsett, nämligen som kursprov vid slutet av kursen.

 

Genvägar NAFS

Resultat - Kursprovet vt 2016

Rapport om kursprovet i Engelska 7

Kontaktpersoner

Iani Hoff (e-post)
telefon: 031-786 37 96

Övrig kontaktperson
Marianne Demaret (sekr.)
telefon: 031-786 24 42

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2017-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?