Nytt provmaterial våren 2019

I månadsskiftet mars/april 2019 publiceras i bedömningsportalen nya bedömningsstöd för steg 2/språkval åk9 i franska, spanska och tyska. Provmaterialen i respektive språk består av fyra delprov som prövar reception (Höra och Läsa) samt muntlig respektive skriftlig produktion och interaktion (Tala/samtala och Skriva). Elevernas resultat på de olika delproven vägs samman till ett provbetyg.

Kommentarmaterial till kunskapskraven i moderna språk
Inom ramen för språkval för grundskolans årskurs 9 finns på Skolverkets hemsida ett kommentarmaterial i förmågorna tala/samtala samt skriva.

I materialet finns kommenterade elevexempel i franska, spanska och tyska.

Genvägar NAFS

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2018-10-22