Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Bedömningsportalen

 

Bedömningsportalen är uppbyggd så att man först väljer det Bedömningsstöd man vill titta på med hjälp av menyval i vänsterkanten. För varje språk och steg finns tre olika flikar i övre delen för olika material.

Fliken Information visas först och innehåller allmän info. Är man inloggad finns också för varje språk och nivå en länk till Generella anvisningar (pdf-fil), samt under vårterminens andra hälft eventuella länkar till lärarenkäter och excelfiler för resultatrapportering.

Provmaterial

I bedömningsportalen finns hela delprov som omfattas av sekretess. De finns under fliken Prov & material med flera uppgifter för respektive språk och steg på bedömningsportalens lila sidor (nås genom inloggning). Till delproven finns bedömningsanvisningar med betygsgränser för de receptiva delarna samt exempel på bedömda elevprestationer för de produktiva delarna. 

Enskilda provuppgifter

I bedömningsportalen finns också för flera av stegen separata uppgifter (således inte hela delprov), som prövar de olika färdigheterna.

De kan användas av lärare som inslag i egna prov eller på annat sätt som läraren finner lämpligt. Även här krävs lösenord, för att användbarheten skall bibehållas. Till uppgifterna finns bedömningsanvisningar alternativt bedömda elevprestationer. Betygsgränser anges inte här p.g.a det låga poängtalet.

Dessa uppgifter hittar man på portalens lila sidor (efter inloggning) under fliken Enskilda uppgifter. De är markerade med ett hänglås för att man ska kunna skilja dem från exempeluppgifterna som inte kräver inloggning, men som också syns på de lila sidorna.

Exempeluppgifter

Som illustrations- och exempelmaterial på provtyper som kan förekomma i proven finns frisläppta exempeluppgifter.

Bedömningsanvisningar finns till receptiva delar men av integritetsskäl inga elevprestationer till produktiva delar. Materialet får användas fritt och står öppet för elever, lärare, föräldrar och andra intresserade. Observera dock att det fortfarande skyddas av copyright, och t.ex. inte får publiceras i andra sammanhang.

Exempeluppgifterna hittar man på portalens gröna sidor (utan inloggning) under fliken Enskilda uppgifter vid respektive språk och steg.

Formativt material

Formativt material, från nybörjarnivå till steg 2/språkval åk 9, finns under fliken Prov och material med flera uppgifter för respektive språk. Det kan nås via åk 9 i Bedömningsportalen för grundskolan och via steg 2 för gymnasiet. Större delen av materialet kan nås via de gröna sidorna , men delar av materialet kräver lösenord, och nås alltså enbart från de lila sidorna.

Genvägar NAFS

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2017-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?