Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Syfte och Sekretess

Provmaterialet skall vara ett stöd för läraren i bedömningen av elevernas prestationer i slutet av kursen samt bidra till en likvärdig och rättvis betygsättning i landet. Det är därför av största vikt att det används så som det är avsett och inte som prov vid andra tillfällen eller som övning.

Provmaterialen i moderna språk är - till skillnad från de nationella proven i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik - inte obligatoriska. Skolverket vill dock understryka att proven bör användas, vilket innebär en stark rekommendation.

Provmaterialet omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen, 17 kap. 4 § och skall förvaras under betryggande former såväl före som efter provtillfället. Eleverna får därför inte behålla sina prov efter genomgång.

Undantaget från detta är exempelmaterialet, som är framtaget som illustration på uppgifter som kan förekomma i proven. Det får användas fritt och står öppet för elever, lärare, föräldrar och andra intresserade. Observera dock att det fortfarande skyddas av copyright, och t.ex. inte får publiceras i andra sammanhang eller överföras till digitalt format.

Genvägar NAFS

Sidansvarig: Marianne Demaret|Sidan uppdaterades: 2018-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?